Traff meg i hjertet og pirret min nysgjerrighet

Christina Sundby er nysgjerrig på 50 til 100 og er nytt kompetansemedlem

Publisert 16. oktober 2021

Hun har en lang, imponerende yrkeskarriere innen bank, shipping og eiendom. Nå vil Christina Sundby bruke sin kunnskap og erfaring på en ny måte. Hun er nysgjerrig på 50 til 100-nettverket og har tegnet seg som nytt kompetansemedlem. Hun har mye å bidra med.

-Jeg vil gjerne bidra til verdiskapning blant annet som rådgiver overfor oppstartsbedrifter gjennom konkret prosjektarbeid og styrearbeid. Jeg har lenge vært fasinert av tanken om at man skal bruke første del av karrieren for å skape et godt liv for seg selv og andre del for å bidra til samfunnet. 50 til 100 traff meg i hjertet og pirret min nysgjerrighet, sier Christina Sundby.

På samme tanker

-Jeg ønsker å jobbe annerledes i min senkarriere og vurderer ulike alternativer. Jeg ønsker å ha en meningsfylt hverdag som gir meg avkastning på min kompetanse og erfaring.

Hun kjenner daglig leder Anneli Skudal fra studier i Sveits, og leste litt om 50til100 på nettet. Tanken om å samle et team av likesinnede i samme situasjon er ikke ukjent for henne. Hun har syslet med ideen om et fellesskap basert på ulik kompetanse, relatert til eiendom & finans og tilby rådgivning overfor familieselskaper og oppstartsbedrifter. Anneli og 50 til 100 dukket opp til rett tid som ett av flere miljøer hun ønsker å utforske.

-Hva tror du om potensialet til 50 til 100?

-Det er helt klart en stor ubenyttet samfunnsressurs av 50+ ere som ønsker å ha en meningsfull jobb, men som ikke får muligheten. Politisk og samfunnsøkonomisk er alle enige om at vi må stå lenger i arbeid, men næringslivet henger igjen. Mange opplever å bli skjøvet ut mot sin vilje og flere selskaper burde ha en karriereplan for sine ansatte som inkluderer en god avslutning på arbeidslivet. Jeg tror det treffer mellomledere spesielt hardt, mener Christina. 

-Det må jobbes fra flere kanter for å få aksept for at et naturlig aldersmangfold skal inkludere alle som ønsker å jobbe. Det betyr bedre bruk av dem som har jobbet en god stund (erfaringen deres gir ofte god bredde- og dybde kunnskap) samtidig som det må bli flere yngre som trekkes inn i styrene. De er ofte kreative og sultne på en annen måte. Det ligger mye styrke i å kombinere hele spekteret, påpeker Christina.

Vil bruke mer av seg selv

Hun har mye å by på, og blir en innsiktsfull og engasjert pådriver i arbeidet med kompetanseoverføring og utvikling av arbeidet til 50 til 100. Christina vil jobbe bredere og mindre i dybden, bruke mer av seg selv og ikke nødvendigvis være den som også gjennomfører alle ideene.

– «I want to make a difference» sier Christina. Det er motivasjonen for å delta i 50 til 100-nettverket.

Bred erfaring

Christina Sundby har siden 1998 jobbet innen eiendomsutvikling som CFO i raskt voksende bedrifter, senest i Carucel Eiendom og Søylen Eiendom. Det har gitt bredde- og dybdekunnskap relatert til selskapsutvikling, finansiering, oppkjøp, eiendomstransaksjoner, eiendom på børs, erfaring med PE-fond som eiere, styrearbeid, destinasjonsutvikling og drift mm. Hun kan eiendom og forstår kompleksiteten, og har hatt gleden av å jobbe tett sammen med mange flinke kollegaer og rådgivere som har gitt henne spisskompetanse på flere felt.

Relaterte nyheter

Åpent nettverkstreff mandag 25. oktober

Åpent nettverkstreff mandag 25. oktober

– Utvalgte medlemmer av vårt 50 til 100 nettverk skal mandag 25. oktober presentere sin kompetanse og tenke høyt om hvordan de kan bistå oppstartsbedrifter. Vi tilrettelegger også for speed dating, sier Kristin Langnes i 50 til 100 AS. Tid: Mandag 25. oktober, klokken...

les mer
Stadig flere kvinner starter egen bedrift

Stadig flere kvinner starter egen bedrift

Kvinner som entreprenører har vært i undertall, men det er i ferd med å snu. Stadig flere kvinner starter sin egen virksomhet. Kvinneandelen nærmer seg nå 40 prosent for enkeltpersonforetak. Mange dyktige kvinner er blant oppstartere som vil møte kompetansenettverket...

les mer
Fikk Oppstart i 100 som sluttpakke

Fikk Oppstart i 100 som sluttpakke

Jon Rustand fra Asker var i gang med sin andre periode i Det Norske Veritas (DNV), men etter to år viste det seg at prosjektet han jobbet med ikke ga nok avkastning. DNV tilbød sluttpakke. Oppstart i 100 var ett av alternativene. -Jeg var den første i DNV som fikk...

les mer