Traff meg i hjertet og pirret min nysgjerrighet

Christina Sundby er nysgjerrig på 50 til 100 og er nytt kompetansemedlem
Hun har en lang, imponerende yrkeskarriere innen bank, shipping og eiendom. Nå vil Christina Sundby bruke sin kunnskap og erfaring på en ny måte. Hun er nysgjerrig på 50 til 100-nettverket og har tegnet seg som nytt kompetansemedlem. Hun har mye å bidra med.

-Jeg vil gjerne bidra til verdiskapning blant annet som rådgiver overfor oppstartsbedrifter gjennom konkret prosjektarbeid og styrearbeid. Jeg har lenge vært fasinert av tanken om at man skal bruke første del av karrieren for å skape et godt liv for seg selv og andre del for å bidra til samfunnet. 50 til 100 traff meg i hjertet og pirret min nysgjerrighet, sier Christina Sundby.

På samme tanker

-Jeg ønsker å jobbe annerledes i min senkarriere og vurderer ulike alternativer. Jeg ønsker å ha en meningsfylt hverdag som gir meg avkastning på min kompetanse og erfaring.

Hun kjenner daglig leder Anneli Skudal fra studier i Sveits, og leste litt om 50til100 på nettet. Tanken om å samle et team av likesinnede i samme situasjon er ikke ukjent for henne. Hun har syslet med ideen om et fellesskap basert på ulik kompetanse, relatert til eiendom & finans og tilby rådgivning overfor familieselskaper og oppstartsbedrifter. Anneli og 50 til 100 dukket opp til rett tid som ett av flere miljøer hun ønsker å utforske.

-Hva tror du om potensialet til 50 til 100?

-Det er helt klart en stor ubenyttet samfunnsressurs av 50+ ere som ønsker å ha en meningsfull jobb, men som ikke får muligheten. Politisk og samfunnsøkonomisk er alle enige om at vi må stå lenger i arbeid, men næringslivet henger igjen. Mange opplever å bli skjøvet ut mot sin vilje og flere selskaper burde ha en karriereplan for sine ansatte som inkluderer en god avslutning på arbeidslivet. Jeg tror det treffer mellomledere spesielt hardt, mener Christina. 

-Det må jobbes fra flere kanter for å få aksept for at et naturlig aldersmangfold skal inkludere alle som ønsker å jobbe. Det betyr bedre bruk av dem som har jobbet en god stund (erfaringen deres gir ofte god bredde- og dybde kunnskap) samtidig som det må bli flere yngre som trekkes inn i styrene. De er ofte kreative og sultne på en annen måte. Det ligger mye styrke i å kombinere hele spekteret, påpeker Christina.

Vil bruke mer av seg selv

Hun har mye å by på, og blir en innsiktsfull og engasjert pådriver i arbeidet med kompetanseoverføring og utvikling av arbeidet til 50 til 100. Christina vil jobbe bredere og mindre i dybden, bruke mer av seg selv og ikke nødvendigvis være den som også gjennomfører alle ideene.

– «I want to make a difference» sier Christina. Det er motivasjonen for å delta i 50 til 100-nettverket.

Bred erfaring

Christina Sundby har siden 1998 jobbet innen eiendomsutvikling som CFO i raskt voksende bedrifter, senest i Carucel Eiendom og Søylen Eiendom. Det har gitt bredde- og dybdekunnskap relatert til selskapsutvikling, finansiering, oppkjøp, eiendomstransaksjoner, eiendom på børs, erfaring med PE-fond som eiere, styrearbeid, destinasjonsutvikling og drift mm. Hun kan eiendom og forstår kompleksiteten, og har hatt gleden av å jobbe tett sammen med mange flinke kollegaer og rådgivere som har gitt henne spisskompetanse på flere felt.

Del innlegget

Share on facebook
Share on linkedin

Andre nyheter

Har du erfaring med forretningsutvikling eller strategi- og budsjettarbeid? Kan du tenke deg å være mentor, salgscoach, styremedlem eller engleinvestor? Flere spennende, helt forskjellige oppstartsbedrifter kommer på det åpne nettverkstreffet i 50 til 100 mandag 29. november, på kompetansejakt.
Nyheter

Ny start for 50 til 100

Nettverket 50 til 100 har til nå vært drevet av en gjeng entusiaster, med formål om å sette erfarne mennesker i arbeid. Både betalt og

Nettverkstreff
Nettverkstreff

Åpent nettverkstreff: Et veivalg

Kjære 50-plussere, som mange av oss er. Vi inviterer til åpen samling 4. mai klokken 17:00 på SoCentral. Formålet er å se om nettverket kan

Påskehilsen
Nyheter

God påske- med håp om fred!

Nå er vi kun et vindpust unna årets påskefeiring. Mange drar til Syden, andre på hytta eller koser seg i eget nærområde. Uansett er påsketiden