Åpent møte i 50 til 100: Siv Jensen om sitt karrierevalg

Drøyt ett år etter at Siv Jensen sa morna til politikken og en imponerende karriere som partileder, stortingsrepresentant og finansminister, er hun i gang med et treårig prosjekt for Flyte- en ny paraplyorganisasjon for drukningsforebygging. I tillegg har Siv styreverv, holder foredrag og er rådgiver for ulike bedrifter. 

Hvordan var overgangen fra et krevende liv som politiker, til selvstendig næringsdrivende? 

Hun deler sine erfaringer med oss på åpent møte i 50 til 100:

Temaet er: “Nye faser – nye spennende muligheter – også etter fylte 50!”

Agenda

  • Onsdag 29. mars, klokken 17:00 på Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo


  • 16.30 Dørene åpner – lett servering

  • 17.00 Velkommen og kort informasjon ved 50 til 100

  • 17.10 Foredrag Siv Jensen Tidligere partileder og finansminister; nå selvstendig næringsdrivende “Nye faser – spennende muligheter – også etter fylte 50!”

  • 17.50 Innlegg og refleksjon ved Jånni Kristiansen. Foredragsholder og Stand Up komiker, én av grunnleggerne av Reis Deg Komikerklubb; Norges største og eldste Stand Up klubb

  • 18.20 Refleksjon & deling Servering av drikke & mingling

  • 19.00 Slutt

Jånni Kristiansen

Standup-veteranen Jånni Kristiansen har passert 70 år og er fortsatt like aktiv. Han var en av grunnleggerne av Reis Deg Komikerklubb i 1994; Norges største og eldste Stand Up klubb. De arrangerer over 120 show i året med faste klubbkvelder på Dattera til Hagen hver onsdag, og på Josefine Vertshus hver torsdag.

Etter Sivs presentasjon får vi en smakebit av det Jånni er kjent for, med vinkling på gleden av fortsatt å stå på scenen også i voksen alder. 

Jånni ble i et portrettintervju i D2 i fjor titulert som gudfaren i norsk standup, og er klar i sitt syn på at det er han som legger premissene for hvem han er og hvordan han vil fremstå – og ikke omgivelsene! Han liker gjerne å improvisere i sine opptredener, og tar ofte med seg reaksjoner og refleksjoner inn i sin humoristiske opptreden.

Hvem og hva er 50 til 100?

50 til 100 er en fysisk & digital arena der kompetanse og erfaring, møter behov og etterspørsel; for gjensidig inspirasjon. Det er viktig å inkludere og mobilisere seniorkompetanse som en verdifull og naturlig del av et dynamisk og mangfoldig arbeidsliv. Det er ingen enkel vei å gå med kjappe løsninger. Med målrettet, langsiktig innsats skal vi motarbeide aldersdiskrimineringen i arbeidslivet og bidra til at 50-pluss kompetanse er tilgjengelig og blir brukt.

Alderisme og aldersdiskriminering

Aldersforsker Per Erik Solem har vist til forskning fra blant annet Verdens helseorganisasjon som viser at alderisme er mer akseptert enn både sexisme og rasisme. Det er større aksept for nedlatende og fordomsfulle holdninger mot eldre enn mot fordommer på grunn av kjønn eller hudfarge.

Solem sier at en situasjon der alderismen kan gå over til aldersdiskriminering, er ved ansettelser i arbeidslivet: Altså at en person ikke blir ansatt på grunn av alder, selv om vedkommende egentlig har både mer erfaring, kvalifikasjoner og utdanning. Det er det altfor mange som opplever i dag.

Ved å engasjere deg i 50 til 100, kan du bidra til holdningsendringer, og til og med gjøre en innsats som mentor eller coach, for virksomheter som leter etter den kompetansen og erfaringen du har.

Så meld deg på – Velkommen til 50 til 100

Klikk på knappen under for å melde deg på.

Del innlegget

Andre nyheter

Nyheter

Age Summit 2023

Vi ønsker velkommen til Age Summit 2023 Det er valgår, og i samarbeid med Senter for seniorpolitkk får vi med oss de ledende politiske partiene

Nyheter

Årets første medlemsmøte 1. februar

Årets første medlemsmøte er gjennomført, med tema “Seniorkompetanse i et mangfoldig arbeidsliv”. God stemning og masse energi preget møtet og deltakerne i salen – stor

Nyheter

Husk påmelding til medlemsmøte

Seniorkompetanse i et mangfoldig arbeidsliv Vi minner om årets første medlemsmøte i 50 til 100 1. februar kl 17.00, der vi skal dele hvor vi