Podcast: Vellykket kobling med Trygg Læring

Kristin og Bjørn har laget podcast sammen
Etter 30 år i oljeindustrien ble Bjørn Arthur Berntsen (55), gjennom 50 til 100, koblet til oppstarterbedriften Trygg Læring. I en podcast med Kristin Langnes, forteller han om hvordan hans lange erfaring og kompetanse er blitt en verdifull ressurs for selskapet

-For to år siden startet jeg mitt eget selskap og solgte tjenester til oljeindustrien, men etter hvert begynte jeg å utforske nye områder, gjerne med et mer idealistisk innhold, sa Bjørn.

Han fikk kontakt med Trygg Læring, en fin gjeng med lærerbakgrunn. Trygg Læring er en organisasjon som arbeider for godt psykososialt læringsmiljø og gjenopprettende konfliktarbeid inn mot hele utdanningsløpet, fra barnehage til videregående skole. De har et frivilligkorps, og det var der Bjørn startet.

-Det viste seg at de trengte noen som kunne hjelpe til med økonomi og budsjetter. Helt i min gate. Jeg var asset manager i oljebransjen. Etter en tid ble jeg plutselig spurt om jeg ville sitte i styret i Trygg Læring. Kom inn i styret i fjor og er blitt stadig mer engasjert. Jeg har til og med tatt et kurs om konflikthåndtering i praksis for å sette meg skikkelig inn i selskapets oppgaver, fortalte Bjørn i podcasten. 

Rekrutteringsrådet

Podcasten Rekrutteringsrådet inviterte Kristin Langnes fra 50 til 100 til å snakke om rekruttering og diskriminering av 50 plussere i stillingsmarkedet. Det er faktisk slik at 55 prosent av alle som har fylt 65 år, ikke er i jobb. I år runder antallet pensjonister i Norge en million. Mye erfaring og kompetanse er parkert.

Samtalen mellom Kristin og Sverre Haugen i Rekrutteringsrådet berørte flere myter i forbindelse med å ansette godt voksne medarbeidere.  Er voksne kandidater overkvalifiserte? Er de for dyre? Kan de ikke lære fort nok? Hvorfor diskriminerer vi på alder i rekruttering? Hva kan vi som rekrutterere gjøre med dette?

-Det er mye positivt å si om 50 plussere. Blant annet viser statistikk fra Innovasjon Norge at personer 50 år har størst sjanse til å lykkes med sine oppstartsbedrifter. Hver fjerde oppstartbedrift blir etablert av en som har passerer 50, sa Kristin Langnes.

Del innlegget

Andre nyheter

Nyheter

Age Summit 2023

Vi ønsker velkommen til Age Summit 2023 Det er valgår, og i samarbeid med Senter for seniorpolitkk får vi med oss de ledende politiske partiene

Nyheter

Årets første medlemsmøte 1. februar

Årets første medlemsmøte er gjennomført, med tema “Seniorkompetanse i et mangfoldig arbeidsliv”. God stemning og masse energi preget møtet og deltakerne i salen – stor

Nyheter

Husk påmelding til medlemsmøte

Seniorkompetanse i et mangfoldig arbeidsliv Vi minner om årets første medlemsmøte i 50 til 100 1. februar kl 17.00, der vi skal dele hvor vi