Podcast: Vellykket kobling med Trygg Læring

Kristin og Bjørn har laget podcast sammen

Publisert 1. desember 2021

Etter 30 år i oljeindustrien ble Bjørn Arthur Berntsen (55), gjennom 50 til 100, koblet til oppstarterbedriften Trygg Læring. I en podcast med Kristin Langnes, forteller han om hvordan hans lange erfaring og kompetanse er blitt en verdifull ressurs for selskapet

-For to år siden startet jeg mitt eget selskap og solgte tjenester til oljeindustrien, men etter hvert begynte jeg å utforske nye områder, gjerne med et mer idealistisk innhold, sa Bjørn.

Han fikk kontakt med Trygg Læring, en fin gjeng med lærerbakgrunn. Trygg Læring er en organisasjon som arbeider for godt psykososialt læringsmiljø og gjenopprettende konfliktarbeid inn mot hele utdanningsløpet, fra barnehage til videregående skole. De har et frivilligkorps, og det var der Bjørn startet.

-Det viste seg at de trengte noen som kunne hjelpe til med økonomi og budsjetter. Helt i min gate. Jeg var asset manager i oljebransjen. Etter en tid ble jeg plutselig spurt om jeg ville sitte i styret i Trygg Læring. Kom inn i styret i fjor og er blitt stadig mer engasjert. Jeg har til og med tatt et kurs om konflikthåndtering i praksis for å sette meg skikkelig inn i selskapets oppgaver, fortalte Bjørn i podcasten. 

Rekrutteringsrådet

Podcasten Rekrutteringsrådet inviterte Kristin Langnes fra 50 til 100 til å snakke om rekruttering og diskriminering av 50 plussere i stillingsmarkedet. Det er faktisk slik at 55 prosent av alle som har fylt 65 år, ikke er i jobb. I år runder antallet pensjonister i Norge en million. Mye erfaring og kompetanse er parkert.

Samtalen mellom Kristin og Sverre Haugen i Rekrutteringsrådet berørte flere myter i forbindelse med å ansette godt voksne medarbeidere.  Er voksne kandidater overkvalifiserte? Er de for dyre? Kan de ikke lære fort nok? Hvorfor diskriminerer vi på alder i rekruttering? Hva kan vi som rekrutterere gjøre med dette?

-Det er mye positivt å si om 50 plussere. Blant annet viser statistikk fra Innovasjon Norge at personer 50 år har størst sjanse til å lykkes med sine oppstartsbedrifter. Hver fjerde oppstartbedrift blir etablert av en som har passerer 50, sa Kristin Langnes.

Relaterte nyheter

Kompetansegapet gir grunn til bekymring

Kompetansegapet gir grunn til bekymring

Forskningen viser det, perspektivmeldingen varsler det og de tunge aktørene i arbeidslivet er bekymret. Norge har ikke all den kompetanse vi trenger for å møte utfordringene med det grønne skiftet, redusert oljevirksomhet og behovet for å skape nye jobber som skal...

les mer
Entreprenører på jakt etter kompetanse

Entreprenører på jakt etter kompetanse

Har du erfaring med forretningsutvikling eller strategi- og budsjettarbeid? Kan du tenke deg å være mentor, salgscoach, styremedlem eller engleinvestor? Flere spennende, helt forskjellige oppstartsbedrifter kommer på det åpne nettverkstreffet i 50 til 100 mandag 29....

les mer