Oppstartsprogram – et alternativ til jobbsøkerkurs?

Deltakere på oppstartsprogram

Tradisjonelt har gode arbeidsgivere gitt karriereomstillingsprogram til ansatte som må gå. Dette er ofte til stor hjelp for mange av dem som må slutte. Vi mener imidlertid at vårt oppstartsprogram vil kunne være et bedre alternativ.

Vi er av den oppfatning at målet for de fleste som blir arbeidsledige, er å få seg et nytt inntektsgivende arbeide. Flere undersøkelser viser at mange ønsker å etablere sin egen virksomhet. De har kanskje lenge gått med en slik drøm. Den dagen de ikke lenger har en fast jobb å gå til, åpner dette seg som en reell mulighet. Et oppstartsprogram kan bidra til å realisere denne drømmen.

Dette være mer realistisk for gruppen 50+ enn å prøve å få seg en ny jobb i dagens arbeidsmarked. I tillegg er det slik at Norge nå er avhengig av at det skapes nye arbeidsplasser for å få økonomisk vekst. Og ikke minst innehar 50+ personer en bred kompetanse, mye erfaring og personlige nettverk. Dette kan i kombinasjon skape grunnlag for gode forretningsidéer. Disse gode forretningsidéene mener vi kan gi et verdifullt bidrag til Norges fremtidige forretningsutvikling.

Et oppstartsprogram vil være en verdifull hjelp for dem som ønsker å starte egen virksomhet. Oppstartsprogrammet inneholder et opplegg som gir innspill på hvordan man kan kombinere sin erfaring og kompetanse til å utvikle bærekraftige forretningsidéer. Her kan du lese om et spennende eksempel.

I virksomheter hvor det foreligger overtallighet, vil arbeidsgivere kunne tilby Oppstartsprogrammet som et alternativ til jobbsøkerkurs. Dette er aktuelt for de arbeidstakere som ønsker å starte opp en egen virksomhet. Samt som trenger hjelp til å komme i gang.

Dette er et innspill til arbeidsgivere/HR-ansvarlige på hvordan de på best mulig måte kan ivareta sine ansattes behov for en utvikling etter oppsigelsestiden.

Etter vår oppfatning vil et tilbud om et Oppstartsprogram til den overtallige ansatte bli tatt godt imot. Det vil verken være mer økonomisk eller administrativt belastende for virksomheten enn et jobbsøkerkurs. Derimot vil dette kunne være til stor hjelp for den ansatte arbeidstaker til å kunne starte opp på nytt etter avsluttet arbeidsforhold.

Les mer om Oppstart i 100

Del innlegget

Share on facebook
Share on linkedin

Andre nyheter

Har du erfaring med forretningsutvikling eller strategi- og budsjettarbeid? Kan du tenke deg å være mentor, salgscoach, styremedlem eller engleinvestor? Flere spennende, helt forskjellige oppstartsbedrifter kommer på det åpne nettverkstreffet i 50 til 100 mandag 29. november, på kompetansejakt.
Nyheter

Ny start for 50 til 100

Nettverket 50 til 100 har til nå vært drevet av en gjeng entusiaster, med formål om å sette erfarne mennesker i arbeid. Både betalt og

Nettverkstreff
Nettverkstreff

Åpent nettverkstreff: Et veivalg

Kjære 50-plussere, som mange av oss er. Vi inviterer til åpen samling 4. mai klokken 17:00 på SoCentral. Formålet er å se om nettverket kan

Påskehilsen
Nyheter

God påske- med håp om fred!

Nå er vi kun et vindpust unna årets påskefeiring. Mange drar til Syden, andre på hytta eller koser seg i eget nærområde. Uansett er påsketiden