Oppstartsprogram – et alternativ til jobbsøkerkurs?

Deltakere på oppstartsprogram

Publisert 25. juni 2021

Tradisjonelt har gode arbeidsgivere gitt karriereomstillingsprogram til ansatte som må gå. Dette er ofte til stor hjelp for mange av dem som må slutte. Vi mener imidlertid at vårt oppstartsprogram vil kunne være et bedre alternativ.

Vi er av den oppfatning at målet for de fleste som blir arbeidsledige, er å få seg et nytt inntektsgivende arbeide. Flere undersøkelser viser at mange ønsker å etablere sin egen virksomhet. De har kanskje lenge gått med en slik drøm. Den dagen de ikke lenger har en fast jobb å gå til, åpner dette seg som en reell mulighet. Et oppstartsprogram kan bidra til å realisere denne drømmen.

Dette være mer realistisk for gruppen 50+ enn å prøve å få seg en ny jobb i dagens arbeidsmarked. I tillegg er det slik at Norge nå er avhengig av at det skapes nye arbeidsplasser for å få økonomisk vekst. Og ikke minst innehar 50+ personer en bred kompetanse, mye erfaring og personlige nettverk. Dette kan i kombinasjon skape grunnlag for gode forretningsidéer. Disse gode forretningsidéene mener vi kan gi et verdifullt bidrag til Norges fremtidige forretningsutvikling.

Et oppstartsprogram vil være en verdifull hjelp for dem som ønsker å starte egen virksomhet. Oppstartsprogrammet inneholder et opplegg som gir innspill på hvordan man kan kombinere sin erfaring og kompetanse til å utvikle bærekraftige forretningsidéer. Her kan du lese om et spennende eksempel.

I virksomheter hvor det foreligger overtallighet, vil arbeidsgivere kunne tilby Oppstartsprogrammet som et alternativ til jobbsøkerkurs. Dette er aktuelt for de arbeidstakere som ønsker å starte opp en egen virksomhet. Samt som trenger hjelp til å komme i gang.

Dette er et innspill til arbeidsgivere/HR-ansvarlige på hvordan de på best mulig måte kan ivareta sine ansattes behov for en utvikling etter oppsigelsestiden.

Etter vår oppfatning vil et tilbud om et Oppstartsprogram til den overtallige ansatte bli tatt godt imot. Det vil verken være mer økonomisk eller administrativt belastende for virksomheten enn et jobbsøkerkurs. Derimot vil dette kunne være til stor hjelp for den ansatte arbeidstaker til å kunne starte opp på nytt etter avsluttet arbeidsforhold.

Les mer om Oppstart i 100

Relaterte nyheter

Fornøyde mennesker leverer

Fornøyde mennesker leverer

Jan Tore Kjær er kjent som mangeårig leder i VIF Hockey og fra TV-serien Iskrigerne. I 50+ Ressurs forteller han om hvordan han brenner for - uten å brenne ut. Hva driver ham til å lykkes, valget om å slutte i VIF og hvorfor han takket ja til å komme tilbake som...

les mer
Bygger startup uten å starte noe selv – bbhugme 50+

Bygger startup uten å starte noe selv – bbhugme 50+

Kristin Stormanger 50+ har en imponerende erfaring med å ta store, globale merkevarer til nye høyder. Nå leder hun oppstartsbedriften bbhugme og forteller i denne podkasten hvordan hun nå får det beste fra begge "verdener" Lytt til episoden her: 50+ ressurs bbhugme -...

les mer
Nettverkstreff 27. mai

Nettverkstreff 27. mai

Vårt neste nettverkstreff er satt til Torsdag 27. mai kl 17 – 19. Tema: Arrangeres i samarbeid med en to spennende start ups: Bbhugme og Digna AS Du må gjerne invitere med deg en gjest til nettverkstreffet. De må da registrere seg på i...

les mer