Ny jobb som 64-åring

Bilde av Gro Lillebye

Hør ny episode med Gro Lillebye i 50+ ressurs podkast

Gro Lillebye, 50+ ressurs, hadde passert 60 år da hun plutselig ble overflødig i jobben hun hadde hatt i mange år. Men Gro lot seg ikke stoppe av det, og gjorde det hun kunne for å få en ny jobb. I januar i år begynte hun som toppleder i et nytt og spennende selskap.

Hun blir intervjuet av Kristin Langnes i 50 til 100 AS.

Lytt til 50 til 100 podkast her

Situasjonen for meg som en 50+ ressurs som blir arbeidsledig.

Det ble håndtering av den nye situasjonen som arbeidsledig. Dvs. overgang fra trygghet i en jobb som jeg behersket da stillingen ble flyttet til utlandet, til plutselig å stå alene. Fikk fokus på meg selv. Innså at utviklingen kunne ta to retninger, enten som bitter 64 åring eller satse på det jeg hadde lyst til. Jeg valgte det siste.

Mental overlevelses plan.

Book møter med deg selv. Klargjør hva du brenner for, dine interesser, hvilke typer jobber du kan tenke deg. Og hvilken kompetanse du må tilegne deg.

Jeg bestemte meg for både å studere og å søke jobber. Studiet ble et digitalt kurs på NTNU. Kom da inn i et nettverk med dyktige lærere som kunne fylle på kontoen min.

I tillegg «booket» jeg møter med meg selv for å intervjue meg selv. Visste at jeg måtte markedsføre meg selv for det er jeg som vet hva jeg er god for. Og de som ikke kjente meg ville ikke vite hva de mistet ved ikke å ansette meg. I møte med nye mennesker måtte jeg klargjøre hva jeg brenner jeg for, hva jeg er opptatt av og hvilke interesser jeg har.

Det er viktig å ikke bryte møtene med deg selv, men gjennomfør dem. De er nyttige.

Veien til intervjuer for en 50+ ressurs.

Jeg skaffet meg en oversikt over jobber som jeg ønsket å søke, og satt meg inn i jobbinnholdet. Gjorde en bakrunnsjekk av arbeidsgiver. Kjente på magefølelsen om det er denne jobben jeg vil ha – er det dette jeg brenner for. Søkte vel totalt ca 29 jobber. Kom til intervju. Ubeskrivelig følelse etter å ha vært igjennom 1.-2. og 3. gangs intervju og deretter få telefon om at jobben var min.

Tips til deg som er 50+ ressurs og som sliter litt med å gå videre

Stå opp for deg selv – ingen andre bryr seg om deg. Du vet hva som bor i deg, og det å markedsføre deg selv som en ressurs er en av de viktigste tingene.

Samtidig må du bygge på kompetansen. Det å søke ut til ny læring gir deg et helt annet perspektiv på samfunnet. Og i det hele tatt på hvordan du kan endre arbeidsprosesser til å bli mere effektive.

Skaff deg tilhørighet til et nettverk og ikke vær redd for å strekke ut en hjelpende hånd. Selv trenger jeg faktisk noen i nettverket mitt som kan hjelpe meg og det er viktig. Viktig å finne et nettverk, slik som 50 til 100, komme i dialog med andre, ha en plass å gå til, ha mennesker å snakke med.

Kontakt gjerne de som du kan bruke som referanser, fordi det å ha referanser forplikter også. Da vil du fort forstå at du må sette i gang en søkeprosess – hvis det er det du vil da.

Sats på det du brenner for, enten det er fast jobb, vikarjobb, eller om det er å starte egen bedrift. Tro på deg selv, stå på, og du er deg selv nærmest.

Lytt til 50 til 100 podkast her

Ønsker du flere nyhetssaker slik som den du leste nå? Meld deg inn i vårt nyhetsbrev

Del innlegget

Andre nyheter

Nyheter

Age Summit 2023

Vi ønsker velkommen til Age Summit 2023 Det er valgår, og i samarbeid med Senter for seniorpolitkk får vi med oss de ledende politiske partiene

Nyheter

Årets første medlemsmøte 1. februar

Årets første medlemsmøte er gjennomført, med tema “Seniorkompetanse i et mangfoldig arbeidsliv”. God stemning og masse energi preget møtet og deltakerne i salen – stor

Nyheter

Husk påmelding til medlemsmøte

Seniorkompetanse i et mangfoldig arbeidsliv Vi minner om årets første medlemsmøte i 50 til 100 1. februar kl 17.00, der vi skal dele hvor vi