Banebrytende 50+ EU-prosjekt

Jonas Tesfu prosjekteier AAL i 50 til 100

Publisert 16. oktober 2021

Du er godt i gang med å bygge din egen virksomhet, men trenger noen med lang erfaring, nettverk og kompetanse for å komme videre. Da kan en digital matchmaker-app være løsningen for å finne den rette for deg. 50 til 100 AS er i gang med et banebrytende prosjekt.

Norske 50 til 100 AS jobber sammen med relevante forretnings- og sluttbrukerinteressenter i fire europeiske land for å utvikle denne unike løsningen for bruk av seniorkompetanse. Et større søkelys på ferdigheter og kompetanser blant seniorer vil øke etterspørselen og dermed sysselsettingen.

50 til 100 AS leder gruppen som representerer, foruten Norge, Romania, Nederland og Danmark.Prosjektet som har navnet ALL – SmartSE, er EU-finansiert

50 til 100 arrangerer som en del av prosjektet, workshops med oppstartsbedrifter for å avdekke hvilke utfordringer de har og hva de trenger av ytterligere verdifull erfaring, nettverk og kompetanse.

-Vi fikk oppdraget fordi vi har sett på forskjellige løsninger for å sette kompetanse i arbeid.  Det var en 50 + kompetansebank som skulle kobles mot start-ups. Det har ført til mange koblinger, og vi har gjort oss mange gode erfaringer underveis. SmartSE- prosjektet bygger videre på erfaringene vi har fra arbeidet med kompetansebanken, forteller Jonas Tesfu, en av grunnleggerne av 50 til 100 AS og prosjektansvarlig.  

Det overordnede målet er å skape bevissthet om seniorers kjerneverdier, kompetanse, ferdigheter og lidenskap og hvordan man kan omdanne disse til bærekraftige forretningsideer ved å tilby 50+ en lav terskel og motivere, tilrettelegge og styrke entreprenørskap.

Hva er fremdriften for prosjektet?

-Vi er kommet godt i gang. Det er virkelig spennende å arbeide sammen med våre europeiske partnere. Vi har også en veldig flink prosjektleder, Ranjit Nair, som sørger for en god fremdrift, sier Jonas Tesfu.

SmartSE er på vei til å bli noe virkelig stort og unikt som kan bli et verdifullt verktøy for mange mennesker.

-Vi brenner for å skape verdier. Det vi skaper, ønsker vi skal bli brukt og hjelper mennesker i og utenfor Norge. Matchmaker-appen har et stort potensial i mange markeder, sier Jonas Tesfu.

Mer om ALL-SmartSE

Relaterte nyheter

Åpent nettverkstreff mandag 25. oktober

Åpent nettverkstreff mandag 25. oktober

– Utvalgte medlemmer av vårt 50 til 100 nettverk skal mandag 25. oktober presentere sin kompetanse og tenke høyt om hvordan de kan bistå oppstartsbedrifter. Vi tilrettelegger også for speed dating, sier Kristin Langnes i 50 til 100 AS. Tid: Mandag 25. oktober, klokken...

les mer
Stadig flere kvinner starter egen bedrift

Stadig flere kvinner starter egen bedrift

Kvinner som entreprenører har vært i undertall, men det er i ferd med å snu. Stadig flere kvinner starter sin egen virksomhet. Kvinneandelen nærmer seg nå 40 prosent for enkeltpersonforetak. Mange dyktige kvinner er blant oppstartere som vil møte kompetansenettverket...

les mer
Traff meg i hjertet og pirret min nysgjerrighet

Traff meg i hjertet og pirret min nysgjerrighet

Hun har en lang, imponerende yrkeskarriere innen bank, shipping og eiendom. Nå vil Christina Sundby bruke sin kunnskap og erfaring på en ny måte. Hun er nysgjerrig på 50 til 100-nettverket og har tegnet seg som nytt kompetansemedlem. Hun har mye å bidra med. -Jeg vil...

les mer