Banebrytende 50+ EU-prosjekt

Jonas Tesfu prosjekteier AAL i 50 til 100
Du er godt i gang med å bygge din egen virksomhet, men trenger noen med lang erfaring, nettverk og kompetanse for å komme videre. Da kan en digital matchmaker-app være løsningen for å finne den rette for deg. 50 til 100 AS er i gang med et banebrytende prosjekt.

Norske 50 til 100 AS jobber sammen med relevante forretnings- og sluttbrukerinteressenter i fire europeiske land for å utvikle denne unike løsningen for bruk av seniorkompetanse. Et større søkelys på ferdigheter og kompetanser blant seniorer vil øke etterspørselen og dermed sysselsettingen.

50 til 100 AS leder gruppen som representerer, foruten Norge, Romania, Nederland og Danmark.Prosjektet som har navnet ALL – SmartSE, er EU-finansiert

50 til 100 arrangerer som en del av prosjektet, workshops med oppstartsbedrifter for å avdekke hvilke utfordringer de har og hva de trenger av ytterligere verdifull erfaring, nettverk og kompetanse.

-Vi fikk oppdraget fordi vi har sett på forskjellige løsninger for å sette kompetanse i arbeid.  Det var en 50 + kompetansebank som skulle kobles mot start-ups. Det har ført til mange koblinger, og vi har gjort oss mange gode erfaringer underveis. SmartSE- prosjektet bygger videre på erfaringene vi har fra arbeidet med kompetansebanken, forteller Jonas Tesfu, en av grunnleggerne av 50 til 100 AS og prosjektansvarlig.  

Det overordnede målet er å skape bevissthet om seniorers kjerneverdier, kompetanse, ferdigheter og lidenskap og hvordan man kan omdanne disse til bærekraftige forretningsideer ved å tilby 50+ en lav terskel og motivere, tilrettelegge og styrke entreprenørskap.

Hva er fremdriften for prosjektet?

-Vi er kommet godt i gang. Det er virkelig spennende å arbeide sammen med våre europeiske partnere. Vi har også en veldig flink prosjektleder, Ranjit Nair, som sørger for en god fremdrift, sier Jonas Tesfu.

SmartSE er på vei til å bli noe virkelig stort og unikt som kan bli et verdifullt verktøy for mange mennesker.

-Vi brenner for å skape verdier. Det vi skaper, ønsker vi skal bli brukt og hjelper mennesker i og utenfor Norge. Matchmaker-appen har et stort potensial i mange markeder, sier Jonas Tesfu.

Mer om ALL-SmartSE

Del innlegget

Share on facebook
Share on linkedin

Andre nyheter

Har du erfaring med forretningsutvikling eller strategi- og budsjettarbeid? Kan du tenke deg å være mentor, salgscoach, styremedlem eller engleinvestor? Flere spennende, helt forskjellige oppstartsbedrifter kommer på det åpne nettverkstreffet i 50 til 100 mandag 29. november, på kompetansejakt.
Nyheter

Ny start for 50 til 100

Nettverket 50 til 100 har til nå vært drevet av en gjeng entusiaster, med formål om å sette erfarne mennesker i arbeid. Både betalt og

Nettverkstreff
Nettverkstreff

Åpent nettverkstreff: Et veivalg

Kjære 50-plussere, som mange av oss er. Vi inviterer til åpen samling 4. mai klokken 17:00 på SoCentral. Formålet er å se om nettverket kan

Påskehilsen
Nyheter

God påske- med håp om fred!

Nå er vi kun et vindpust unna årets påskefeiring. Mange drar til Syden, andre på hytta eller koser seg i eget nærområde. Uansett er påsketiden