Anneli – ny matchmaker for 50+

Bilde av vakker dame - Anneli Skudal

Publisert 1. desember 2021

Anneli Skudal er ansatt som ny daglig leder for 50 til 100 AS. Hun er gründer og har lang erfaring fra nasjonalt og internasjonalt næringsliv.

 -50 til 100 har en viktig oppgave med å mobilisere og dra nytte av 50+-ressursene. Jeg ser hvor nyttig det er å koble denne verdifulle ressursen med oppstartsbedrifter og fremtidens næringsliv, sier Anneli Skudal.

Hun mener det er helt essensielt for samfunnet å utnytte det potensial som denne samlede kompetansen utgjør. 50+ er ofte svært motiverte og ønsker å bruke sin erfaring, kunnskap og faglig kompetanse til å starte egne prosjekter eller hjelpe andre med å nå sine mål. Det er faktisk slik at de fleste større beslutninger i verden gjøres av folk over 50. Anneli Skudal vil jobbe for å alminneliggjøre denne kompetanse for å styrke bedrifter der denne kompetansen ikke er tilgjengelig

Ubenyttet erfaring

– Vi som samfunn går glipp av verdifull kompetanse i en tid der vi trenger å stå i arbeid lenger samt mobilisere lang og verdifull kompetanse spesielt opp mot oppstartmiljøer. Vi kan i 50 til 100 tilby et miljø hvor matching kan finne sted. Suksessfaktoren for organisasjonen og våre medlemmer er at vi klarer å mobilisere motiverte 50+-ere og kartlegger deres kompetanse, slik at vi får matchet disse opp mot det behovet som for eksempel oppstartsbedrifter trenger, sier Anneli Skudal som selv er en 50+-ressurs.

Spennende oppgaver

Anneli har mange interessante oppgaver å ta fatt på i sin nye posisjon. En prioritert sak er å gjøre 50 til 100 enda bedre kjent, og samle flere dyktige 50+ere som vil gjøre en innsats for fremtidens næringsliv. Organisasjonen er dessuten prosjektleder for et spennende EU-finansiert prosjekt (SMartSE) for utvikling av en digital matchmake-løsning for kobling av 50+kompetanse med oppstartmiljøer i samarbeid med relevant næringsliv og sluttbrukere i fire europeiske land (Norge, Danmark, Nederland og Romania).

Ambisiøs og positiv

-50 til 100 er et godt sted å være. Selskapet har et spennende mandat og menneskene er kompetente, hyggelige, dedikerte og svært motiverte. Jeg gleder meg over å være en del av 50 til 100-teamet, sier Skudal.

-Hvor er dere om to, tre år?

-Om 2-3 år har vi flere tusen medlemmer, og vi har startet flere selskaper både nasjonalt og internasjonalt. Vi har gjennomført EU-prosjektet med stor suksess. Vi har en trygg og solid finansiell basis og en større organisasjon.

Anneli Skudal overtar lederrollen etter Kristin Langnes, en av fire grunnleggere av 50 til 100. Kristin blir organisasjonens «utenriksminister» og skal ta seg av eksterne relasjoner, nasjonalt og internasjonalt.

50 til 100 er en relativt ung organisasjon, et nettverk som er åpen for alle mennesker som har fylt eller snart kommer til å fylle 50; og for alle bedrifter i tidlig fase eller oppstartsbedrifter.

Relaterte nyheter

Kompetansegapet gir grunn til bekymring

Kompetansegapet gir grunn til bekymring

Forskningen viser det, perspektivmeldingen varsler det og de tunge aktørene i arbeidslivet er bekymret. Norge har ikke all den kompetanse vi trenger for å møte utfordringene med det grønne skiftet, redusert oljevirksomhet og behovet for å skape nye jobber som skal...

les mer
Entreprenører på jakt etter kompetanse

Entreprenører på jakt etter kompetanse

Har du erfaring med forretningsutvikling eller strategi- og budsjettarbeid? Kan du tenke deg å være mentor, salgscoach, styremedlem eller engleinvestor? Flere spennende, helt forskjellige oppstartsbedrifter kommer på det åpne nettverkstreffet i 50 til 100 mandag 29....

les mer
Podcast: Vellykket kobling med Trygg Læring

Podcast: Vellykket kobling med Trygg Læring

Etter 30 år i oljeindustrien ble Bjørn Arthur Berntsen (55), gjennom 50 til 100, koblet til oppstarterbedriften Trygg Læring. I en podcast med Kristin Langnes, forteller han om hvordan hans lange erfaring og kompetanse er blitt en verdifull ressurs for selskapet

les mer